Energizers: meer energie en productiviteit in je dagelijkse leven

Toe aan meer energie tijdens het thuiswerken?

Werk jij al enige tijd vanuit huis, dan weet je als geen ander dat je je soms compleet futloos kunt voelen. Je ziet weinig tot geen andere mensen, je beweegt amper en stiekem slinger je de ene na de andere zak chips naar binnen. Nee, dat komt je productiviteit en energie niet ten goede. Met mijn passie voor het welzijn van mensen heb ik in de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over gezondheid, energie en vitaliteit. Voeding en lifestyle spelen hierin de hoofdrollen. In deze blogpost deel ik mijn meest succesvolle energizers om meer energie in je leven te krijgen en daardoor veel productiever te zijn!

Boost je energie met de juiste voedingsstoffen

De eerste hoofdrolspeler in een energierijk leven: voeding. En dan heb ik het over voedingsmiddelen, voedingsstoffen en voedingsroutines. Wat zijn mijn drie gouden tips voor het krijgen van meer energie met de juiste voedingsstoffen?

Energizer 1: belangrijke vitamines

Vaak hebben we zonder het te weten te maken met vitaminetekorten. En dat is zonde, want vitamines zijn onmisbaar voor allerlei processen in je lichaam. Ze zorgen onder meer voor balans in je energielevel. De producten van Vitaminebooster zijn zó samengesteld dat ze de juiste dosering bevatten voor wat jij nodig hebt. Bekijk het assortiment via deze link. Je kunt met al je vragen bij me terecht. Mail naar info@vitaminebooster.nl en dan bekijken we samen hoe jij weer zo snel mogelijk bruist van de energie!

Energizer 2: langwerkende energiebronnen

Als je je futloos voelt ben je snel geneigd om naar suikerhoudende en o zo ongezonde producten te grijpen. Maar helaas: dat is niet bepaald een langetermijnoplossing voor jouw probleem. Ruil je suikerbommen in voor producten die veel eiwitten en vezels bevatten. Waarom? Eiwitten zijn goede energiebronnen, ze houden je spieren on point en ze geven je een verzadigd gevoel. Vezels heb je nodig om je darmen gezond te houden. Hierdoor neem je voedingsstoffen beter op en bevorder je je bloedsomloop. Je zult merken dat je je na het innemen van de juiste voedingsstoffen véél energieker en productiever voelt.

Energizer 3: meer water is meer energie

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: DRINK MINIMAAL 1,5 LITER WATER PER DAG! Water transporteert voedings- én afvalstoffen door ons lichaam. Krijg je er te weinig van binnen, dan bestaat er een grote kans dat je je vermoeid voelt, kramp in je spieren hebt of hoofdpijn krijgt. Waar dat door komt? Doordat er dan niet genoeg water in je lichaam aanwezig is om zowel de goede als de slechte stoffen naar de juiste plaatsen te brengen.

Meer energie met een gezonde lifestyle

De tweede hoofdrolspeler in energie-land: lifestyle. Door jezelf bepaalde gewoonten aan te leren, gaat je productiviteit al gauw naar een next level en stroomt er veel meer energie door je lichaam.

Energizer 1: begin!

Met ineengezakt op de bank voor je uit zitten staren, ga jij jouw doelen niet halen. Dat mag duidelijk zijn. Maar voel je je futloos en laag in je energie, dan is het soms knap lastig om op gang te komen. Toch wil ik je zeggen: verman jezelf en geef jezelf die schop onder je hol. Neem deze voedings- en lifestyletips nog eens door en pas ze meteen toe. Ook als je niet goed weet waar je moet starten. Begin gewoon! Doordat je steeds kleine mijlpaaltjes bereikt, zul je zien dat je al snel meer energie krijgt. Het werkt enorm motiverend!

Energizer 2: maak een realistische to-dolijst

Een oneindige to-dolijst is echt killing. Het geeft je vooraf stress en achteraf een naar gevoel. Je hebt immers niet al je taken kunnen afronden. Ga daarom iedere dag voor een to-dolijst met maximaal drie taken. Weet van tevoren zeker dat je ze op die dag gaat waarmaken. Gedurende de dag ervaar je kleine succesjes die jouw productiviteit meer en meer aanwakkeren. Bijkomend voordeel: je maakt die drie taken ook écht af. Half werk leveren omdat je zo snel mogelijk door die to-dolijst heen jaagt? Dat is vanaf nu verleden tijd.

Energizer 3: sport jezelf naar meer energie

Je denkt misschien dat je moe wordt van sporten, maar het tegendeel is waar. Tijdens het sporten wordt endorfine aangemaakt: een stofje waardoor jij blij en energiek wordt. Het wordt dan ook wel ‘runners high‘ genoemd. Sporten is de perfecte manier om je hoofd leeg te maken, alle spieren ‘aan’ te zetten en je prettig in je lijf te voelen. Endorfine wordt aangemaakt na zo’n halfuur bewegen. Zorg dus dat je lang genoeg sport, want ik garandeer je dat jij die high mee wilt maken!

Wat je nog meer kunt doen voor meer energie in je dagelijkse leven?

Bovenstaande energizers zijn nog maar een fractie van alle tips die ik in petto heb voor een energierijk en productief bestaan. In een eerdere blogpost vertelde ik meer over dagelijkse routines die je jezelf kunt aanleren om je energielevel te boosten. En ook over productiviteit en thuiswerken heb ik nog een aantal extra tips voor je klaarstaan. Lees ze via deze link. Als klap op de vuurpijl kun je vanaf nu iedere maand genieten van een nieuwe blogpost over gezondheid, voeding en lifestyle op deze site.

Wil je meer weten over een specifiek onderwerp? Laat het me dan vooral weten via het contactformulier. Daarnaast staat er iedere week een nieuwe podcast voor je klaar over vitaliteit en vitaal ondernemerschap. Meer energie en productiviteit zijn onderwerpen die daar altijd in naar voren komen. Mag ik jou helpen aan een bruisend, gezond en vitaal leven?

Jan Kreuk

Jan Kreuk

Sinds 2011 houd ik mij bezig met het welzijn van mensen. Als verpleegkundige en NLP Master Practitioner ben ik betrokken bij de processen in en rondom het menselijke lichaam. Samen met een team van experts houd ik mij bezig met iedereen die op natuurlijke wijze meer energie wil gedurende de dag. Zo ontzorgt Vitaminebooster bij een gemakkelijke maar bovenal een gezonde start van de dag te hebben, ongeacht wat jouw doel is, zodat je jouw energie kunt behouden gedurende de dag zonder energiecrash.

Deel deze blog:

Wij ondersteunen bij jouw gezonde start.

Bereid binnen 2 minuten jouw shake en krijg je al jouw vitamines, mineralen en essentiële bouwstoffen binnen, zodat je de gehele dag energiek en productief bent zonder energiecrash.

Winkelwagen
Scroll naar boven