Succesverhalen

Wanneer is jouw eerste gezonde start?

Het verhaal van Sanne

Mijn ervaring met Jan Kreuk

Op 28 november 2011 ben ik veranderd van een lachend en vrolijk meisje, naar ineens een hele volwassenvrouw, die eigenlijk moest gaan puberen. Ik was een 15-jarig meisje waarvan haar ouders gingen scheiden… Ik ging mijn emotie verbergen in eten, eten en nog eens eten, het contact tussen mij en mijn vader ging slecht en slechter. Ik werd dikker, ik werd ongelukkiger en ik lachten nooit meer.

Totdat ik Jan ontdekte op Facebook​

Op 6 oktober 2017 posten Jan zijn verhaal op Facebook, dat raakte mij enorm en het motiveerde me. Als hij dit kan, kan ik dat toch ook?, dacht ik. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en heb Jan een bericht gestuurd. Ik heb Jan verteld wat ik van zijn verhaal vond, maar ook erbij gezegd: “Ik zou willen dat bij mij ook die knop om kon gaan, je verhaal heeft me geraakt maar het heeft me ook motivatie gegeven om ook mijn doelen te bereiken. Wil je mij ook helpen?”

Jan stelde mij de juiste vragen​

Vanaf die dag had ik steeds meer contact met Jan. Hij stelde mij de juiste vragen, vragen die me aan het denken zetten. Vragen waar ik achter de waarheid kwam hoe het nou eigenlijk echt met mij ging en wie ik op dat moment was. Ik keek in de spiegel, zag daar een meisje staan die diep ongelukkig was, die dik was en die nooit meer lachten terwijl ze zo’n mooie lach heeft!

Wat is jouw planning voor over 5 jaar?

Jan vroeg mij op een dag: ‘Wat is jouw planning voor over 5 jaar?’ Daar moest ik even over nadenken, wat was mijn planning nou voor over 5 jaar? Wilde ik zo door gaan? Wilde ik nog ongelukkiger worden? Wilde ik weer gaan lachen of wilde ik mijn mooie lach kwijtraken? Ik had zoveel vragen dat ik ze op papier heb gezet en het een weekje met rust heb gelaten. Na die week heb ik mijn plan gemaakt. Mijn plan van aanpak voor het komende jaar! Of eigenlijk mijn doelen die ik wilde bereiken voor de komende 5 jaar! En dat moest en zou mij gaan lukken. 3 belangrijke doelen: slanker worden, gelukkig worden en het belangrijkste: veel gaan lachen.

Zonder actie, geen resultaat

Ik ben aan de slag gegaan, diezelfde maand ben ik naar de huisarts gegaan, voor een doorverwijzing naar een Nederlands Obesitas Kliniek voor een eventuele Gastric Bypass, het moest! Ik moest gezond worden! In Januari heb ik groen licht gekregen van het Nederlands Obesitas Kliniek en mocht ik beginnen aan het traject tot een Gastric bypass. Op naar een nieuw en slank leven.

De engste stap

Maar ik was er nog lang niet, mijn doel tot slanker en gezonder te worden werd misschien wel een werkelijkheid. Maar de andere 2 doelen dan? Wat ging ik daarmee doen? Ik ben in gesprek gegaan om naar een psycholoog te gaan. De engste stap had ik gezet, ik heb een afspraak gemaakt. Het voelde of ik gek was? Waarom moest ik daar nou heen? Ik kon toch ook makkelijk mijn gevoel op zij zetten en als ik ‘dun’ zou zijn dan zou alles wel goed komen?

Mentaal genezen

Maar nee, met alleen ‘dun’ worden zou ik dat niet gaan redden. Mijn verleden was nog te vers en ik kon het stukje ‘scheidende ouders, of mijn vader loslaten’ geen plek geven. Als ik slanker wilde worden dan moest ik erover praten en het ooit een plek geven. Is het in je hoofd op orde? Dan gaat je lichaam ook meewerken. Is je hoofd vol en verwarrend dan werkt je lichaam ook niet mee en dat heb ik maar al te goed gemerkt. Er moest verandering in komen.

Ik ben onderweg naar een Sanne 2.0!

Ik ben onderweg naar een gelukkiger leven en om veel meer te lachen. Ik ben er nog niet, maar het komt. Ik ga kleine stapjes vooruit. En dat komt door Jan, had ik Jan niet leren kennen en had Jan mij niet zo goed geholpen. Dan had ik hier nu niet een stuk geschreven over Jan hoe super goed hij is! En wat een geweldige & lieve coach hij is. Dankzij Jan heb ik mijn leven weer op de juiste spoor en dat ben ik hem heel dankbaar voor!

Jan heeft een breed georiënteerde blik en toch heeft hij specifieke aandacht voor detail

Coen

Wat anderen zeggen:

Sara
Beoordeling 5/5
Lees verder
Die Nutribooster Banaan is echt heerlijk. Heb je die bananensmaak weleens gemixt met de chocoladesmaak? Echt een aanrader!
Paul
Beoordeling 5/5
Lees verder
De lancering van Vitaminebooster, wat een mijlpaal. Gefeliciteerd!
Ann
Beoordeling 5/5
Lees verder
Jan is gedisciplineerd, erg hartelijk, lief en zorgzaam. Hij laat je het werk niet alleen doen. Hij blijft je volgen ook al laat je soms even niets van je horen.
Sander
Beoordeling 5/5
Lees verder
Je hebt er hard voor gewerkt Jan! Jou kennende gaat ook dit weer een groot succes worden.
Claudia
Beoordeling 5/5
Lees verder
Jan, ik ben dankbaar voor dit kleine gebaar dat een groot effect heeft en ik weet zeker dat ik niet de enige ben.
Britt
Beoordeling 5/5
Lees verder
Ik wil Jan bedanken voor zijn zeer interessante en nuttige online training, die ik nu nog dagelijks toepas in mijn beroep en opleiding.
Sanne
Beoordeling 5/5
Lees verder
Ik ben er nog niet maar het komt, kleine stapjes voor uit. Ik ben onderweg naar een Sanne 2.0!