What to do & what not to do in december

Hoera, het is weer zover! De gezellige feestmaand is aangebroken. We hebben Sinterklaas nog maar net uitgezwaaid, of de Kerstman komt het land alweer ingevlogen. En dat betekent voor de meesten van ons: volop smullen! Maar als je fit en energiek wilt zijn, is het dan wel zo slim om helemaal los te gaan op alle heerlijkheden? Jan de Vitamineman geeft je tips over hoe je volop van december kunt genieten, maar toch gezond en energiek blijft. Let’s go!

Let op je aantallen

Een kerstkransje hier, een chocoladekoekje daar, misschien ook nog een plak suikerbrood erbij: voor je het weet heb je een heel kerstpakket achter de kiezen. Laatst schreef ik in een post op social media dat het verstandig is om op je aantallen te letten. Vaak stouwen we onszelf namelijk helemaal vol, zonder dat we er bewust van genieten. En dat terwijl de eerste hap precies hetzelfde smaakt als de tweede en derde hap. Leer jezelf aan om met mate te genieten, hoe cliché dit ook klinkt.

Daarnaast adviseer ik om je ongezonde snacks af te wisselen met gezonde hapjes. Ruil je chocoladereep eens om voor een bakje gesneden komkommer met een dip van ketchup. Maak een fruitsalade en hark al die vitamientjes binnen. Of kraak een walnoot, en neem de tijd om de smaaksensatie te beleven van de noot die je zojuist met zoveel inspanning hebt gebroken.

Bladgroeten als vulling

Ook deze tip kan ik niet genoeg benadrukken: ga voor bladgroenten. Bladgroenten zoals spinazie, paksoi en andijvie zijn zeer geschikt als ‘opvullers’. Ze zitten vol met gezonde voedingsstoffen en zorgen er meteen voor dat je jezelf vult met het juiste voedsel in plaats van al dat vieze junkfood. Even een hele concrete tip? Maak de Gezonde Start Groene Smoothie. Je vindt het recept via deze link.

In dit recept vind je overigens het ingrediënt The Green Vitamine Shot: een product waar ik enorm trots op ben, want het werkt écht als een tierelier. Het bevat enzymen, vezels en bovendien het unieke extract ‘Fruits & Greens 100:1’, waarmee je met maar één gram evenveel voedingsstoffen binnenkrijgt als uit 100 gram verse groenten en fruit. Lees hier meer over The Green Vitamine Shot.

Kom van die bank af

Ik waarschuw niet meer. ;-) Even een heerlijke frisse neus halen is sowieso altijd een goed idee, en hoe leuk is het om dat samen met je familie te doen in Winter Wonderland? Zet Home Alone even op pauze, trek die wandelschoenen aan en sleur het hele gezin naar buiten. Het is goed voor iedereen, want met een halfuur per dag medium intensief bewegen (wandelen dus) geef je je energiepeil meteen al een enorme oppepper.

Nu is het natuurlijk allemaal wel leuk en aardig met al die tips van Jan de Vitamineman, maar begrijp me goed: ik wil dat iedereen optimaal geniet van de mooie tijd. Daarom wens ik je heerlijke dagen toe samen met je dierbaren. Prettig Kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar, en dan hoop ik jullie in 2023 weer in volle gezondheid terug te zien. Cheers!

Jan Kreuk

Jan Kreuk

Sinds 2011 houd ik mij bezig met het welzijn van mensen. Als verpleegkundige en NLP Master Practitioner ben ik betrokken bij de processen in en rondom het menselijke lichaam. Samen met een team van experts houd ik mij bezig met iedereen die op natuurlijke wijze meer energie wil gedurende de dag. Zo ontzorgt Vitaminebooster bij een gemakkelijke maar bovenal een gezonde start van de dag te hebben, ongeacht wat jouw doel is, zodat je jouw energie kunt behouden gedurende de dag zonder energiecrash.

Deel deze blog:

Wij ondersteunen bij jouw gezonde start.

Bereid binnen 2 minuten jouw shake en krijg je al jouw vitamines, mineralen en essentiële bouwstoffen binnen, zodat je de gehele dag energiek en productief bent zonder energiecrash.

Winkelwagen
Scroll naar boven