10 Tips voor Meer Energie

1. Legerwijsheid

Begin elke dag met je bed opmaken. Dan heb je jouw eerste taak van de dag al volbracht. Een volbrachte taak geeft voldoening, wat energie geeft.

2. Management wijsheid

3 is het magische nummer. Zet niet meer dan 3 taken op je ToDo lijst voor vandaag. Zijn er meer taken dan moet er eerst eentje af voor er een nieuwe bij komt. Zo hou je overzicht en verzand je niet in gepeins over te veel taken.

3. Geniet

Maak tijd om je successen en faalmomenten te vieren. Het grootste probleem met succes is dat je vaak vergeet te genieten omdat je meer wil. Heb je een mooie deal gescoord, taak afgerond of een mooie stap gezet? Neem even de tijd om dat te vieren. Pas daarna mag je pas denken aan nieuwe stappen. Hetzelfde geldt voor een faalmoment. Neem even de tijd om te overpeinzen en te reflecteren. Geef jezelf op je kop als dat nodig is maar vergeet niet af te sluiten want fouten zijn de beste leerschool ter wereld. Iedereen maakt fouten, dus tijd om je fouten waar mogelijk te corrigeren en vooral je leermoment accepteren zodat je het gaat gebruiken om nieuw succes te boeken.

4. Rust

Een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimd hoofd. Je hoofd raakt snel overprikkelt als je omgeving rommelig is, zeker nu corona heerst en in de meeste gevallen thuiswerken de norm is. Durf daarom prioriteit te stellen om je werkomgeving eens echt op te ruimen. Dat trotse gevoel van overzicht zorgt voor betere concentratie en dus meer voldoening op het eind van de dag. Dat gevoel is aanjager van meer energie.

5. Kennis

De oorzaak van stress kun je meestal niet direct wegnemen, maar hoe je met stress omgaat wel. Goed slapen en eten ken je, maar wist je dat nieuwe kennis vergaren een enorme boost geeft aan je energielevel? Dus motiveer jezelf en leer iets relevants nieuws of volg een online cursus!

6. Sport

Als Jan de Vitamineman weet ik waarom ik 5 keer per week de sportschool onveilig maakt; sport is een mega energiebooster. Er komt endorfine vrij, net als bij studeren. Dat stofje geeft je een prettig gevoel en geeft rust. Dat begint al na een minuut of 20 bewegen en is optimaal vanaf 30 minuten. Dat is waarom elke topmanager sport, als anti-stress boost. Wist je trouwens dat onze magnesiumbooster zorgt voor minder spierpijn na het sporten?

7. Ontbijt

Het ergste wat je kunt doen is niet ontbijten. Doe je dagstart met een lekkere ontbijtshake. Behalve makkelijk en altijd voorhanden vult eiwit simpelweg beter en langer dan een ontbijt met koolhydraten. Dus heb je vanaf de vroege ochtend energie en pas trek rond 12 uur. Scheelt toch weer die holle ogen van de honger en een vette snack om 11 uur.

8. Eet mooier

Geef je ogen iets extra’s, verwen jezelf. Door vooraf meer bezig te zijn met je eten en het bijvoorbeeld mooi op te dienen, geniet je meer. Genieten is wat energie geeft, samen met voldoening die je haalt uit presteren. Kleur gebruiken voor je bord betekent dat je varieert, nog zo’n pijler van een gezond voedingspatroon. Een mooi opgemaakt bord is genieten en een prestatie leveren tegelijk, daardoor extra gezond en dus krijg je meer energie. Probeer het eens uit, ook als het alleen voor jezelf is.

9. Vitaminetekort

Bijna elk mens, hoe goed je ook eet, heeft wel ergens een vitaminetekort. Vitamines geven balans in je lichaam, dus optimale energie. Daarom hebben we “voor erbij” zelf een vitaminepil ontwikkeld die precies de dosering bevat voor iemand zoals jij. Wist je trouwens dat als je vragen hebt over voeding je gewoon onze Jan een mail kan sturen voor advies?

10. Begin

Energie komt niet vanzelf, het vereist dat je ergens iets anders gaat doen dan je nu doet. Elke kleine wijziging die je doet heeft effect, dus de bestelling die je nu gaat doen van jouw energiepakket is de eerste stap. De tweede? Dat is een van de tips uit deze lijst opvolgen. Dan de derde en zo verder, dan zal je zien dat langzaam maar zeker jij jezelf gaat verbazen van je nieuwe energie. Vergeet dan niet elke ochtend even te genieten, het maakt je leven zoveel mooier.

Groetjes Jan de Vitamineman
Bij vragen, mail me: Jan@vitaminebooster.nl

Jan Kreuk

Jan Kreuk

Sinds 2011 houd ik mij bezig met het welzijn van mensen. Als verpleegkundige en NLP Master Practitioner ben ik betrokken bij de processen in en rondom het menselijke lichaam. Samen met een team van experts houd ik mij bezig met iedereen die op natuurlijke wijze meer energie wil gedurende de dag. Zo ontzorgt Vitaminebooster bij een gemakkelijke maar bovenal een gezonde start van de dag te hebben, ongeacht wat jouw doel is, zodat je jouw energie kunt behouden gedurende de dag zonder energiecrash.

Deel deze blog:

Wij ondersteunen bij jouw gezonde start.

Bereid binnen 2 minuten jouw shake en krijg je al jouw vitamines, mineralen en essentiële bouwstoffen binnen, zodat je de gehele dag energiek en productief bent zonder energiecrash.

Winkelwagen
Scroll naar boven