5 tips voor meer productiviteit tijdens het werken

Gepubliceerd door: Jan Kreuk

Vaak krijg ik de vraag: “Jan, hoe kan ik productief blijven tijdens mijn werk?” Hoe blijf je nu productief en houd je jouw aandacht bij hetgeen die (werk)dag gedaan moet worden? In deze blog bespreek ik met je de 5 tips die voor mij goed werken.

1. Stel prioriteiten

Regel eerst wat je voor die dag gedaan moet krijgen of waar je die dag nog reactie op moet krijgen, zo geef je degene die moet reageren ook de tijd om erover na te denken en te kunnen reageren. Plan ‘korte’ activiteiten aan het einde van een werkblok om effectief van jouw tijd gebruik te maken. Over werkblokken in de volgende tip meer.

2. Maak gebruik van de 50/20 regel

De 50/20 regel wil zeggen: Werk 50 minuten zonder afleiding en neem 20 min de tijd voor pauze, mail bekijken, social media checken of brainstormen met anderen, waarna je weer 50 minuten werkt zonder afleiding. Zodoende hoeft jouw brein zich maar op één ding te focussen en zult je zien dat je meer voor elkaar krijgt. Voor mij de beste productiviteit tip ever, zo optimaliseerde ik mijn workflow en kreeg in 2 blokken (dus 200 min of 3uur en 20min) het gehele websiteconcept van Vitaminebooster gebouwd vanaf niets.

3. Verwissel van houding 

8 uur lang op een stoel zitten en werken is niet goed voor jouw lichaam, verwissel daarom regelmatig van houding. Schroom ook niet om je ‘vrije’ 20 minuten even de benen te strekken en je goed uit te rekken. Of maak gebruik van een zit-sta bureau. Zelf gebruik in de zit-stand als ik veel moet typen en staand geeft ik het liefst (online) workshops, codeer ik of maak ik presentaties.

>> Tips op het strategisch vlak van productiviteit zijn goed, maar JIJ moet het gaan doen. Vaak gebruik ik het voorbeeld van een auto die je helemaal kunt uitrusten met de door jouw gewenste accessoires maar als je keer op keer de verkeerde brandstof erin doet, zal die auto toch echt kapot gaan. Wees dus ook lief voor jouw lichaam, verbrand niet alleen maar energie zonder dat je er iets goeds voor terug geeft. <<

 

4. Drink minimaal 1,5li water per dag

We bestaan voor ongeveer 70% uit water. Water is één van de belangrijkste transportmiddelen in ons lichaam, zo transporteert het onze voeding- maar ook afvalstoffen. Bij een tekort aan water ervaren we eerder bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten, spierkrampen en hoofdpijn. De simpele reden: We kunnen onze afvalstoffen niet afvoeren door het tekort aan water. Wil je optimaal en productief functioneren, vul je waterbehoefte aan! Spoel al die afvalstoffen eruit en laat voedingsstoffen jouw lichaam bevoorraden.

5. Kies voor langwerkende energiebronnen 

Energydrankjes, wie kent ze niet? 9 van de 10 van ons zullen ze zeker wel één keer geprobeerd hebben. Op de korte termijn lijkt het goed te werken, maar uiteindelijk zal je ervaren dat je er mega loom van wordt omdat je lichaam moet herstellen van die synthetische ingrediënten. Kies daarom voor bijvoorbeeld eiwitten als langwerkende energiebron. Naast dat eiwitten onze spieren in topconditie houden, is het ook een goede energiebron. Eiwitten helpen bij het afvallen spiermassa te behouden. Eiwitten verzadigen daarnaast ook meer dan koolhydraten, wat als voordeel heeft dat je minder snel gaat snacken en dus teveel energie inneemt dan je nodig hebt. Want het is niet zo dat: hoe meer je energie inneemt, hoe meer energie je hebt. Overmatige energie wordt namelijk opgeslagen als vet en dat is vaak niet wat je wilt.

Naast eiwitrijke producten is het belangrijk om op dagelijkse basis genoeg vezels binnen te krijgen. Vezels houden jouw darmen gezond, zodat je voedingsstoffen beter kunt opnemen en bevorderen de bloedsomloop. En gevaar is dat als je dagelijks te weinig vezels binnenkrijg dat je dus waardevolle voedingsstoffen uitscheidt zonder daar gebruik van te hebben gemaakt of nog nadeliger dat je jouw darmstelsel definitieve schade aanbrengt. Het eindresultaat: Geen productiviteit doordat je niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Wat kan Vitaminebooster voor jouw betekenen?

Vitaminebooster is voor iedereen die op natuurlijke wijze meer energie wil gedurende de dag. Zo ontzorgt Vitaminebooster bijvoorbeeld bij een gemakkelijke maar bovenal een gezonde start van de dag te hebben. Onze producten zijn zo ontworpen dat jij van alle gemakken voorzien bent. Zo bereid jij binnen 2 minuten jouw shake en krijg je al jouw vitamines, mineralen en essentiële bouwstoffen binnen, zodat je de gehele dag energiek en productief bent zonder energie crash.

Jan Kreuk

Jan Kreuk

Sinds 2011 houd ik mij bezig met het welzijn van mensen. Als verpleegkundige ben ik betrokken bij de processen in en rondom het menselijke lichaam. Samen met een team van experts houd ik mij bezig met het creëren van hoogwaardige producten en het geven van persoonlijke adviezen aan klanten.

Deel deze blog:

Wij ondersteunen bij jouw gezonde start.

Bereid binnen 2 minuten jouw shake en krijg je al jouw vitamines, mineralen en essentiële bouwstoffen binnen, zodat je de gehele dag energiek en productief bent zonder energiecrash.

Winkelwagen
Open chat
1
Kan ik ergens mee helpen?
Scan de code
Welkom bij Vitaminebooster,
Mijn naam is Jan, eigenaar van Vitaminebooster.
Wie ben jij en wat kan ik voor je betekenen?