Afvallen zonder sporten

Gepubliceerd door: Jan Kreuk

Ik hou van lekker eten! Zo, het is eruit. Ik kan echt volop genieten van een coupe schepijs in de zon op een terras of een veel te vet lekker patatje mayo bij de snackbar. Caloriebommetjes dus, dat wordt weer sporten in de fitnesszaal denk ik dan meteen schuldig. Trouw doe ik 4-5 keer per week mijn oefeningen en zo blijf ik op gewicht. Die sportschool is niet voor iedereen een oplossing, we hebben allemaal onze eigen voorkeur ten slotte. Daarom is deze blog voor al die dames die willen afvallen zonder sporten.

Kan dat eigenlijk wel, afvallen zonder sporten? Voedseltechnisch is het antwoord “Ja”. Het is een kwestie van slim rekening houden met wat je lichaam verbruikt en niet overdrijven in vet en suiker. Want als je teveel of verkeerde voedingsstoffen inneemt gaat het ergens naar toe. Bij mij is dat vooral mijn buik, waar gaat het bij jou naar toe? Veel vrouwen ontwikkelen ronde heupen, een buikje en van die armen die ook minder sierlijk worden naarmate de vetophoping toeneemt. Een dieet lijkt dan de enige oplossing, maar het tegendeel is waar. Slimmer eten is een veel betere oplossing, Vitaminebooster helpt je op weg.

Slimmer starten met eiwit

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Je gaat nog een hele dag energie nodig hebben, denk daarom na over waarmee je start. Veel mensen denken dat granen ideaal zijn ‘s ochtends, maar wist je dat eiwitten veel meer lange termijn energie leveren? Koolhydraten uit granen zijn dan wel een gemakkelijke bron van energie voor je lichaam, tegelijk worden ze sneller verwerkt en dat zorgt minder lang voor een vol gevoel. Je hebt dan dus veel sneller weer honger en om 11 uur hap je in een maagvullertje, een vicieuze cirkel. Als je met meer eiwitten toevoegt in je ontbijt doorbreek je dit patroon, bijvoorbeeld met een milkshake Aardbei. Shake it baby!

Natuurlijke vitaminepillen

Groente en fruit zijn natuurlijke vitaminepillen. Je lichaam reageert zo sterk op vitaminen en mineralen dat als je een tekort hebt je trek kunt krijgen. Vezels kunnen niet verwerkt worden door het lichaam en kunnen dus helpen je langer een vol gevoel te geven. Vezels zitten in sommige soorten fruit, maar in bijna alle groenten en in onze The Green Vitamine Shot. Dus meer vezels eten zorgt voor minder honger en zorgen voor betere spieropbouw. Dus wil je die Batwoman armen kwijt? Vezeltjes, eet vezeltjes. Helaas zijn we in Nederland opgegroeid met ontbijt met veel koolhydraten terwijl we niet meer die fysieke arbeid doen op het land zoals vroeger, raden waar je lichaam al die snelle energie opslaat… Geef je heupen de ruimte, laat ze niet zakken en eet meer vezels!

Goed, hoe val je dan af zonder sporten? Want dat is waarom jij dit blog ging lezen. Het is tijd om met voorkennis te gaan handelen: Geef je lichaam wat het nodig heeft en je blijft als vanzelf op gewicht zonder dieet. Ga je slim om met deze voorkennis dan kun je zelfs iets afvallen over langere periode, waardoor je langzaam maar zeker dat ideale gewicht krijgt. Ga niet te snel, dan blijft je energie goed op peil. Bijkomend voordeel is dat je veel langer complimenten gaat krijgen over dat je zo goed bezig bent. Elke maand een halve kilo afvallen is elke maand te horen krijgen dat je er zo goed uit ziet. Dus begin in de ochtend met een groot glas water, vezels, mineralen en vitaminen. Onze Green Vitamine Shot heeft dit allemaal in zich. Daarna vul je je maag met goede eiwitten. Onze Quick Protein Meal bevat hoge kwaliteit eiwitten die langzaam afbreken, waardoor je pas bij de lunch weer honger hebt. De rest van de dag, dus bij de andere maaltijden, eet je vooral wat meer groenten dan normaal maar durf je ook te genieten van die lekkere dingen. Snack je graag? Gun jezelf af en toe een nootje. Lukt het je wel een keer om te sporten? Beloon jezelf op die dag dan wat met iets eiwitrijks waar je gek op bent. Zo geef je jezelf een heerlijk cadeautje als dank voor het sporten. Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar dat motiveert me toch meer dan een rauwe wortel.

Jan Kreuk

Jan Kreuk

Sinds 2011 houd ik mij bezig met het welzijn van mensen. Als verpleegkundige ben ik betrokken bij de processen in en rondom het menselijke lichaam. Samen met een team van experts houd ik mij bezig met het creëren van hoogwaardige producten en het geven van persoonlijke adviezen aan klanten.

Deel deze blog:

Wij ondersteunen bij jouw gezonde start.

Bereid binnen 2 minuten jouw shake en krijg je al jouw vitamines, mineralen en essentiële bouwstoffen binnen, zodat je de gehele dag energiek en productief bent zonder energiecrash.

Winkelwagen
Open chat
1
Kan ik ergens mee helpen?
Scan de code
Welkom bij Vitaminebooster,
Mijn naam is Jan, eigenaar van Vitaminebooster.
Wie ben jij en wat kan ik voor je betekenen?