Ik moest best wel wennen aan de smaak

Gepubliceerd door: Jan Kreuk

Een week geleden stuurde we naar alle klanten van Vitaminebooster een mail over hoe zij de producten ervaren. De meningen verschilde, maar op één punt was iedereen het unaniem eens: De smaak van The Green Vitamine Shot was de eerste dagen erg wennen. Waar de een afscheid nam, bedacht de ander een combinatie waardoor hij/zij wel de voordelen had van the Green Vitamine Shot behalve de smaak. Zo kregen we nieuwe recepten van The Green Vitamine Shot shots of smoothies en zelf een pancake recept ontvingen we in de mail.

Hoe startte alles voor mij persoonlijks?

Als fanatieke fitness-er streef ik naar grotere doelen om mezelf steeds weer te blijven uitdagen. Als verpleegkundige en ondernemer heb ik mijn aandacht volledig nodig. Zo startte ik aan het begin van mijn loopbaan als verpleegkundige met het gebruiken van synthetische energyboosters zoals oa RedBull tijdens de nachtdiensten, al snel breiden dat zich uit en voor ik het wist was het een gewoonte geworden. Op het moment van de energieboost had ik nergens last van. Integendeel, alles leek veel gemakkelijker te gaan. Alleen die energiecrash achteraf, die was vervelend, waardoor je eigenlijk alleen maar meer ging gebruiken om die energiecrash te voorkomen (de welbekende vicieuze cirkel).

De omslag

Begin 2017 besloot ik met al die synthetische energieboosters te stoppen en richtte me op natuurlijke producten die wel de energie gaven, maar geen energiecrash veroorzaakte. Zo ontstond The Green Vitamine Shot, een product opgebouwd uit alleen de pure natuurlijke ingrediënten zonder extra (onnodige) kleur- en/ of smaakstoffen eraan te hebben toegevoegd. The Green Vitamine Shot heeft daarom een hele specifieke smaak, zelf omschrijven we de smaak als die van ongekookte spinazie. Vandaar dat The Green Vitamine Shot de absolute must-have aanvulling is op jouw groene ontbijt smoothie, maar natuurlijk kan je hem ook met andere ingrediënten mengen.

Waarom de keuze voor deze ingrediënten?

Het gebruik van plantaardige producten is natuurlijk al zo oud als de weg naar Rome. In de Middeleeuwen werd het al door monniken gebruikt ter preventie van ziekte en om ziektes te genezen. Ook andere in de hedendaagse tijd gebruiken mensen plantaardige producten voor hun levensonderhoud. De ingrediënten van The Green Vitamine Shot zijn dus geen nieuwe uitvinding of een magisch recept voor meer energie, wel is de combinatie anders dan andere plantaardige producten. Door onze kennis vanuit de verpleegkunde maar ook uit de voedingswereld, hebben we keuze gemaakt op basis van ingrediënten die op korte en/of langer termijn resultaten geven. Zo hebben we bijvoorbeeld bepaalde vezels gekozen voor het feit dat ze je langer het volle gevoel geven en daardoor kan je optimaal gebruik maken van de andere ingrediënten. De groene thee extract oxideert vet, zodat het lichaam vet makkelijker kan gebruiken als energiebron. De Lactospore verbetert de darmflora doordat overgroei van ziekmakende bacteriën wordt tegengegaan. En dit zijn nog maar 3 ingrediënten van The Green Vitamine Shot uitgewerkt. Bedenk je daarnaast een wat het groente & fruit extract voor jouw kan betekenen met 27 soorten groenten en fruitsoorten met bijbehorende vitamines.

De smaakbeleving

Als verpleegkundige weet ik heel goed wat de smaak van eten met mensen kan doen, het laat je dooreten of je stopt met eten en zet het weg. Zelf moest ik ook erg wennen aan de smaak van het uiteindelijke product. Ik moet zeggen, na het nu 3 maanden dagelijks te gebruiken kijk ik er zelfs naar uit om het te gaan gebruiken de volgende morgen. Paul moest ook eerst erg wennen, maar hij shot zijn The Green Vitamine Shot nu ’s morgens en Josje drinkt The Green Vitamine Shot in combinatie met een The Quick Protein Meal. Zo zie je maar, smaken verschillen.

Jan Kreuk

Jan Kreuk

Sinds 2011 houd ik mij bezig met het welzijn van mensen. Als verpleegkundige ben ik betrokken bij de processen in en rondom het menselijke lichaam. Samen met een team van experts houd ik mij bezig met het creëren van hoogwaardige producten en het geven van persoonlijke adviezen aan klanten.

Deel deze blog:

Probeer het uit:

Wij ondersteunen bij jouw gezonde start.

Bereid binnen 2 minuten jouw shake en krijg je al jouw vitamines, mineralen en essentiële bouwstoffen binnen, zodat je de gehele dag energiek en productief bent zonder energiecrash.

Winkelwagen
Open chat
1
Kan ik ergens mee helpen?
Scan de code
Welkom bij Vitaminebooster,
Mijn naam is Jan, eigenaar van Vitaminebooster.
Wie ben jij en wat kan ik voor je betekenen?