Kan ik extra energie krijgen, zonder een energiecrash?

Fastfoodrestaurants en magnetronmaaltijden blijken een steeds grotere afzetmarkt te creëren door het gemak wat ze verschaffen. We zijn immers druk met allerlei andere zaken en voeding lijkt wel een ondergeschikt onderwerp te worden.

Tijdens een presentatie vergeleek ik voeding als brandstof van een auto. Je kan een auto hebben die helemaal jouw smaak is maar als je er steeds vervuilde brandstof in doet, dan zal op een gegeven moment jouw auto toch kapot gaan. Zo is het ook met jouw voeding. Als je vaak slechte voeding tot je neemt, zal je op een gegeven moment ook fysieke klachten krijgen. Vaak wordt dit veroorzaakt door een vitamine en/of mineralen tekort door de tekort aan goede voedingstoffen. Voedingsstoffen worden vaak zo bewerkt dat ze lang houdbaar zijn en om de hoge producties te kunnen blijven garanderen putten we de grond uit waardoor je bijna alle vitamines uit de voeding laat verdwijnen. Daarnaast grijpen we vaak veel te snel naar middelen die funest zijn voor onze organen en bijbehorende bacteriën. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Antibiotica, een middel wat we te pas en te onpas gebruiken, zonder te weten of een kwaadaardige bacterie de echte verwekker is van onze klachten.’ In die gevallen is vaak het middel erger dan de kwaal, omdat onze darmen daarna nog weken/ maanden moeten herstellen van zo’n kuur waardoor we weer vatbaarder zijn voor andere ziekteverwekkers. Laten we daarnaast de synthetische energydranken niet vergeten. Hierdoor ontregelen we onze orgaanfuncties en zal vroeger of later orgaan falen optreden van kleine of grotere aard. Die dranken bieden ons namelijk korte, hevige momenten van energie, maar na een tijd valt die brandstofvoorziening weg en gaat je lichaam weer naar ‘normaalstand’, waardoor je lichaamsfuncties zich moeten corrigeren. Denk bijvoorbeeld aan je bloedglucoseniveau ’s. Door een overschot aan insuline en een tekort aan glucose zul je je loom gaan voelen, het principe wat we ook wel ‘de energiecrash’ noemen.

De energiecrash, het onderwerp waardoor Vitaminebooster ontstond
Ik geloof dat je hetzelfde resultaat, het hebben van energie, ook kunt behalen met een natuurlijk product. Zo bleek dat het onderhouden van constante vitamine spiegels veel efficiënter is dan de korte hevige energie momenten. En door de juiste benodigde dagelijkse bouwstoffen, die oa terug te vinden zijn in de Greenbooster en Nutribooster, profiteer je gedurende de dag van meer energie waardoor je productiever ben en dat allemaal zonder een energiecrash en uiteindelijk zonder orgaanschade door het constant moeten bijstellen van jouw orgaanfuncties.

Zo versnelt de Greenbooster op natuurlijke wijze oa onze stofwisseling, waardoor we meer energie paraat hebben op het moment dat we die energie nodig hebben. Door de formule van extra groente en fruit heb je naast die energie ook jouw dagelijkse benodigde vitamines binnen. En doordat je de Greenbooster in de ochtend neemt heb je die voordelen dus gedurende de gehele (werk)dag. In de Nutribooster zitten 3 verschillende eiwitten die voor de korte en langer termijn voeding afgeven om jouw van alle benodigde bouwstoffen te voorzien, waardoor je geen honger hoeft te ervaren, minder snel gaat snacken. Zodoende houd je de (ongezonde) trek op afstand en hebt je al helemaal geen behoefte in synthetische energydranken.

Een energiecrash hebben hoeft dus helemaal niet het geval te zijn als je op zoek bent naar meer energie. Als je gebalanceerd voeding tot je neemt en daarbij natuurlijke aanvullingen neemt, wanneer dat nodig is, krijg jij die extra energie ook zonder energiecrash.

Jan Kreuk

Jan Kreuk

Sinds 2011 houd ik mij bezig met het welzijn van mensen. Als verpleegkundige en NLP Master Practitioner ben ik betrokken bij de processen in en rondom het menselijke lichaam. Samen met een team van experts houd ik mij bezig met iedereen die op natuurlijke wijze meer energie wil gedurende de dag. Zo ontzorgt Vitaminebooster bij een gemakkelijke maar bovenal een gezonde start van de dag te hebben, ongeacht wat jouw doel is, zodat je jouw energie kunt behouden gedurende de dag zonder energiecrash.

Deel deze blog:

Wij ondersteunen bij jouw gezonde start.

Bereid binnen 2 minuten jouw shake en krijg je al jouw vitamines, mineralen en essentiële bouwstoffen binnen, zodat je de gehele dag energiek en productief bent zonder energiecrash.

Winkelwagen
Scroll naar boven