Recept: Heerlijke mug cake met The Quick Protein Meal

Gepubliceerd door: Jan Kreuk

De dagen worden korter, de feestdagen staan voor de deur en we kunnen met z’n allen niet wachten om gezellig bij de kerstboom te gaan zitten met allerlei heerlijke snuisterijen. Dat snap ik natuurlijk als geen ander. Nu kan ik me zo voorstellen dat je tussen al het pepernoten- en chocoladeletter-geweld door ook wel even behoefte hebt aan een gezonde snack. Maar dan wel een hele lekkere, natuurlijk. Geen probleem! Hieronder vind je het recept van een belachelijk tasty mug cake. Jawel, op basis van ons product The Quick Protein Meal!

Bob Overdevest

Vitaminebooster staat voor een gezond en vitaal leven. Sport is daar zeker een belangrijk onderdeel van. En daarom sponsoren wij wielrenner en veldrijder Bob Overdevest (@boboverdevest). Als sportman weet Bob als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar hij weet ook dat het niet altijd even makkelijk is om daar smaakvolle snacks en gerechten mee te maken.

Sinds wij met elkaar in contact zijn gekomen, is Bob helemaal fan geworden van onze producten. Hij experimenteert er dan ook aardig op los met onder meer The Quick Protein Meal. Bob is zelfs zó enthousiast, dat hij onlangs een heerlijk mug cake recept met ons deelde: een gezonde cake in een theemok. En laat dat nu precies matchen met het behaaglijke december-gevoel. Beeld het je maar eens in: een vrije zaterdagochtend, het is nog een beetje donker buiten en jij nestelt je heerlijk onder een kleedje op de bank. Onze gezonde mug cake maakt de sfeer helemaal compleet.

Recept voor een gezonde mug cake met The Quick Protein Meal

Zorg dat je onderstaande ingrediënten in huis hebt en voeg alles samen in een theemok.

  • 1 schep Quick Protein Meal (chocolade of vanille)
  • 1 halve theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 scheut (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 1 druppeltje vanille extract

Mix alles door elkaar en zet de mok dan in de magnetron. Na 2,5 minuut heb je een heerlijke mug cake te pakken. Ge-nie-ten! Extra tip: deze mug cake is ook ontzettend lekker met stukjes chocolade ertussen of een Oreo erop.

Voordelen van dit recept

Het grootste verschil met het ‘gewone’ gebruik van The Quick Protein Meal is dat je er normaal gesproken een vloeibare shake mee maakt. De mug cake variant is verrassend en bovendien enorm smaakvol. Daarnaast profiteer je van dezelfde health benefits als wanneer je het product via de shake binnen zou krijgen. En ook heel makkelijk: je kunt de shake de avond van tevoren al maken. Zo kun je zélfs van de cake genieten als je je ‘s ochtends moet haasten. Al gaat onze voorkeur natuurlijk uit naar standje chillmodus op de bank, dat snap jij. ;-)

Ik wens je alvast heel veel plezier bij het maken van dit recept. Heb jij nu zelf ook een leuk en lekker recept met de producten van Vitaminebooster? Leuk! Laat het me weten via deze link of mail naar info@vitaminebooster.nl of stuur me een privé-bericht. Wie weet deel ik jouw recept dan binnenkort op de socials of hier op de site!

Jan Kreuk

Jan Kreuk

Sinds 2011 houd ik mij bezig met het welzijn van mensen. Als verpleegkundige ben ik betrokken bij de processen in en rondom het menselijke lichaam. Samen met een team van experts houd ik mij bezig met het creëren van hoogwaardige producten en het geven van persoonlijke adviezen aan klanten.

Deel deze blog:

Wij ondersteunen bij jouw gezonde start.

Bereid binnen 2 minuten jouw shake en krijg je al jouw vitamines, mineralen en essentiële bouwstoffen binnen, zodat je de gehele dag energiek en productief bent zonder energiecrash.

Winkelwagen
Open chat
1
Kan ik ergens mee helpen?
Scan de code
Welkom bij Vitaminebooster,
Mijn naam is Jan, eigenaar van Vitaminebooster.
Wie ben jij en wat kan ik voor je betekenen?